Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Διαδώστε το - Τρίχρονο κοριτσάκι μένει νηστικό στην Κύπρο του σήμερα

Λευκωσία: Νηστικό έμεινε χθες κοριτσάκι μόλις τριών χρονών, αφού η 29χρονη Ελληνοκύπρια μητέρα του δεν είχε ούτε χρήματα να του αγοράσει φαγητό, ούτε και υλικά στο σπίτι της στα Λατσιά για να μαγειρέψει.

Και το κοριτσάκι σίγουρα θα μείνει και σήμερα και αύριο και μεθαύριο νηστικό, αν δεν δοθεί άμεση βοήθεια στη μητέρα η οποία είναι μονογονιός και επιθυμεί να μεταναστεύσει από την Κύπρο, πλην όμως, βρίσκεται στον κατάλογο των προσώπων που απαγορεύεται η έξοδός τους από τη χώρα, αφού έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση με αναστολή για χρέη που της είχε αφήσει ο σύζυγός της.

Η αναστολή δεν έχει εκπνεύσει και έτσι μένει στην Κύπρο ζώντας στη φτώχεια και την ανέχεια.

Στο μεταξύ, σήμερα διακόπτεται και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στο διαμέρισμα που μένουν μητέρα και κόρη, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα τους γίνει έξωση επειδή δεν πληρώνουν το ενοίκιο που ανέρχεται στα €450 το μήνα. Η μόνη βοήθεια που παίρνει από το κράτος είναι €180 το μήνα ως επίδομα μονογονιού.

Ο τέως σύζυγός της είναι άνεργος και πτωχευμένος, ενώ της άφησε πολλά από τα χρέη του.

Η μητέρα παρακαλεί οποιονδήποτε μπορεί να τη βοηθήσει γιατί η κατάστασή της είναι πέραν και από απελπιστική.

Εχει τελειώσει και το τελευταίο υπόλειμμα ψωμιού και το τελευταίο κομμάτι από σαλάμι.

Για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν με οποιονδήποτε μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με το κεντρικό τηλέφωνο του «Φιλελευθέρου» - 22744000 ή 22744359- για περισσότερες πληροφορίες.
Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου