Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Με 28 μαχαιριές, «έσφαξε» τον πατέρα του

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της φρικτής δολοφονίας στο Μένοικο. Υπό κράτηση τέθηκε ο 34χρονος που έσφαξε, με κουζινομάχαιρο, τον ίδιο του τον πατέρα, τον 58χρονο Χριστόδουλο Μελανίδη. 28 οι φονικές μαχαιριές. Στο παρελθόν μάλιστα, ο δράστης είχε αποπειραθεί να σκοτώσει άλλο συγγενικό του πρόσωπο.




Στις 28 μαχαιριές και άλλα 13 τραύματα σταμάτησε η σφαγή του 58χρόνου Χριστόδουλου Μελανίδη, από τη Λευκωσία, την οποία διέπραξε ο 34χρονος γιός του, όπως κατέδειξε το μεσημέρι η νεκροψία επί της σωρού του άτυχου πατέρα.

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε γύρω στις έξι το απόγευμα του Σαββάτου σε φάρμα στο Μένοικο, τόπο διαμονής του θύματος. Την Αστυνομία που διερευνά φόνο εκ προμελέτης, ειδοποίησε ο ίδιος ο πατροκτόνος. Όπως προκύπτει, τηλεφώνησε στο 199, όπου δήλωσε το όνομά του και ανέφερε ότι σκότωσε τον πατέρα του. 

Η Αστυνομικός καθυστέρησε τη συνομιλία της με τον δράστη, μέχρι να μεταβούν στη σκηνή του εγκλήματος μέλη του Σταθμού Περιστερώνας. Στη φάρμα έσπευσε και ο Κοινοτάρχης Μενοίκου Ανδρέας Καλογήρου, ο οποίος ανέφερε ότι ο δράστης επιτέθηκε σε αστυνομικό, ενώ στην συνέχεια, μετά από διαβουλεύσεις με τους αστυνομικούς, έριξε το μαχαίρι στο έδαφος και συνελήφθη.

Εντός του υποστατικού, εντοπίστηκε σε λίμνη αίματος και βαριά τραυματισμένος ο Χριστόδουλος Μελανίδης. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Κίνητρο … η πορεία της ζωής του

Το βράδυ… έγινε μέρα, με τις πληροφορίες να υποδεικνύουν ότι το κίνητρο του 34χρονου δράστη ήταν οι διαφορές που φέρεται να είχε με τον πατέρα του, θεωρώντάς τον συνυπεύθυνο, μαζί με τη μητέρα του, για την πορεία της ζωής του και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει.

Σημειώνεται, ότι η μητέρα του δράστη είχε χωρίσει με το θύμα. Ο 34χρόνος, που διέμενε με τον πατέρα του τις τελευταίες μέρες, βρισκόταν στη φυλακή από το 1997 μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, για σωρεία σοβαρών αδικημάτων, όπως απόπειρα φόνου εναντίον άλλου συγγενικού του προσώπου, εμπρησμό, κλοπές, διαρρήξεις και ναρκωτικά.

Το κατά πόσο κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης εναντίον του πατέρα του, ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, θα διαφανεί από τα δείγματα αίματος και ούρων που λήφθηκαν για τοξικολογικές και επιστημονικές εξετάσεις. 

Συλλέγουν στοιχεία…

Σήμερα το πρωί οι εξετάσεις συνεχίστηκαν με τους ανακριτές να συλλέγουν τεκμήρια και άλλα στοιχεία από τη σκηνή του στυγερού εγκλήματος, για να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων, το κουζινομάχαιρο, μήκους δέκα εκατοστών, το τηλέφωνο του δράστη και τα ρούχα του θύματος, ενώ άρχισε η λήψη καταθέσεων.

Κατά την ανάκρισή του ο 34χρόνος παραδέχθηκε ενοχή και το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα 8ήμερης κράτησης. Σύμφωνα με την αστυνομία, έδωσε διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι εξετάζονται. 

Οι γείτονες περιγράφουν τον Χριστόδουλο Μελανίδη ως ένα φιλήσυχο άνθρωπο, άνεργο, που διέμενε στη φάρμα, κάτω από άθλιες συνθήκες, μαζί με τα τρία σκυλιά του.

Να σημειωθεί πως ο 34χρόνος πατροκτόνος ζήτησε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου εξετάστηκε από ψυχιάτρο.

Σύμφωνα με τον ειδικό, ο πατροκτόνος αντιλαμβάνεται την κατάσταση, έχει συνείδηση του τι λέει και είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία που θα ακολουθήσει.
Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου