Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Έξι πυρκαγιές σ΄όλη την Κύπρο!

Κάποιες φέρονται να τέθηκαν κακόβουλα.

Κόλαση πυρός σε ολόκληρη την Κύπρο. Ολοήμερη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, σε έξι συνολικά πυρκαγιές τις επαρχίες Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου, ενώ άμεσο κίνδυνο διέτρεξε κατοικία στο Πισσούρι.

Οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο μέχρι το απόγευμα, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι κάποιες εξ’ αυτών οφείλονται σε κακόβουλη ενέργεια.

Πρώτες τέθηκαν υπό έλεγχο  οι πυρκαγιές σε Αγίους Τριμιθιάς, Πεδίο Βολής  Στάζουσα και Πάχνα, ενώ μέχρι τις 5 το απόγευμα  είχαν τεθεί υπό έλεγχο και οι πυρκαγιές σε Κολόσσι, Πολέμι και Πισσούρι.
Σοβαρότερη εξ αυτών, η φωτιά στο Πισσούρι, κατά τη διάρκεια της οποίας κινδύνεψε άμεσα κατοικία, ενώ στην όλη προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν και κάτοικοι της περιοχής με τα δικά τους μέσα.

Απολογισμός
            Στο Μαρώνι  κάηκαν 5 εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και διάφορά δέντρα, ενώ απειλήθηκαν και σπίτια.
           
            Στους Αγ. Τριμιθιάς κάηκαν  2τχλ από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση  δέντρα
           
            Στο Πεδίο Βολής (Στάζουσα) κάηκε  1 ½ τχλ  από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση  δέντρα
           
            Στο Κολόσσι κάηκαν 3 δεκάρια ξηρά χόρτα
           
            Στο Πολέμι κάηκαν 12 εκτάρια ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα
           
            Στο Πισσούρι κάηκαν η εκτάρια ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα

Στην επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών συμμετείχαν  ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και των Επαρχιακών Διοικήσεων. Σε δηλώσεις της στο Sigmalive, η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Λίζα Κεμιτζή ανέφερε ότι η υπηρεσία πραγματοποιεί παράλληλα περιπολίες σε δασώδεις περιοχές για αποτροπή εκδήλωσης νέων πυρκαγιών,

Ταυτόχρονα, απευθύνει έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικό, καθώς οι άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε ολόκληρη την Κύπρο, προκαλούν και εξελίσσουν πυρκαγιές. Καλούνται επίσης οι πολίτες να καταγγέλλουν στα τηλέφωνα 199 και 112 όποιον κινείται ύποπτα στην ύπαιθρο καθώς υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμούς σε κάποιες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα.

Ενδείξεις για εμπρησμούς
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιών προκαλεί ανησυχία στις αρχές, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι πρόκειται για έργο εμπρηστών. Συγκεκριμένα, το γεγονός ότι εκδηλώνονταν η μια μετά την άλλη δημιουργεί υποψίες, καθώς και το γεγονός ότι οι φωτιές στην περιοχή της Λεμεσού βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση. Την ίδια στιγμή, στην Πάχνα υπήρχαν διαφορετικές εστίες.


 

Πηγή: sigmalive.com
Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου